De gewezen tv-presentator Walter Capiau (74) heeft bekend dat hij zich in de jaren 60 schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen. Zijn bekentenis wordt dinsdag gepubliceerd in Dag Allemaal en het bericht staat in Het Laatste Nieuws

Het parket heeft een onderzoek gevoerd, maar de feiten zijn verjaard.

Een jaar geleden al getuigden 2 mannen in Dag Allemaal dat ze als kind waren aangerand op jeugdkamp. Capiau was destijds 24. Daarna stapten er blijkbaar ook slachtoffers naar de speurders van Operatie Kelk in Brussel. Die verplaatsten het onderzoek naar het gerechtelijk arrondissement van Veurne, waar Capiau nu woont.

"Het onderzoek is intussen afgerond", zo meldt Filip Jodts, de procureur van Veurne. Er zijn bekentenissen afgelegd, maar de feiten zijn verjaard, zegt Jods, die melding maakt van 2 slachtoffers.

"Ik besef dat ik me bezondigd heb aan zeer erge feiten", zegt Capiau in Dag Allemaal. "Er zijn zo veel jaren overheen gegaan, en daardoor ging ik er steeds minder aan denken. Nu wordt ik er opnieuw mee geconfronteerd. Ik heb ontzettend veel spijt."

Eerder deed Capiau geruchten over kindermisbruik altijd af als roddels en leugens. Ook na de beschuldigingen van vorig jaar in Dag Allemaal.

Capiau was godsdienstleraar en werkte in de toerismesector voor hij bij de toenmalige BRT aan de slag ging. Na 1989 trok hij naar VTM. Hij presenteerde programma's als "Hoger lager", "Het rad van fortuin", "Walters verjaardagsshow" en "De Kinderacademie".

Bron deredactie.be